Brezplačno
Video/Tekst

Pogosta vprašanja

Lekcija 16 Modul 4


Ali konjunkcije in opozicije zadostujejo za razlago horoskopa?

Konjunkcije in opozicije so močni aspekti, ki vam lahko veliko povedo o vas. Za resno razlago pa vam toplo priporočam, da se naučite tudi drugih aspektov. 

Razlage in prepoznavanje aspektov je opisano v Učbeniku za osnove astrologije.


Koliko časa delujejo aspekti iz mojega horoskopa?

Zelo dobro vprašanje. Aspekti iz vašega rojstnega horoskopa delujejo vaše celo življenje, vendar ne vseskozi z isto močjo.

Prav zato obstajajo dodatni (prognostični) horoskopi, ki vas opozarjajo, kaj iz vašega horoskopa je v določenem času v ospredju. 

Da boste lahko vse to razumeli, pridobite znanje tečaja Osnove astrologije, kjer se začne razumevanje uporabe astrologije, tudi aspektov. 


Ali lahko uporabim samo orbise 1° do 2° ali tudi več?

Uporabite lahko orbise, ki so navedeni v Učbeniku za osnove astrologije, torej med 6 - 10° za glavnino aspektov. Pri nekaterih planetih (generacijski) uporabite orbis le do 2°.

V posnetku sem poudarjala tako majhne orbise zato, ker ljudje radi brez premisleka širijo orbise. Kot ste lahko opazili na primeru Venera-Saturn, je aspekt čisto sprejemljiv, čeprav bo močneje opazno delovanje osebe pod vplivom kakšnega drugega, bolj tesnega aspekta. 

Razlaga in prepoznavanje aspektov je opisano v Učbeniku za osnove astrologije

Še bolje jih boste razumeli po tečaju Osnove astrologije, saj vam bom vso snov, tudi glede orbisov zelo podrobno razložila. 

Pen
>